Cântări și daruri din partea Bisericii pentru vârstnicii de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău, de Ziua Internațională a Oamenilor în etate

Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir cei circa 160 de vârstnici de la Azilul Republican pentru invalizi și pensionari din Chișinău au fost felicitați marți, 1 octombrie 2019, cu prilejul Zilei Internaționale a Oamenilor în etate. Acțiunea a avut loc în cadrul Campaniei filantropice „Liturghia milosteniei!” inițiată la 19 septembrie 2019 cu binecuvântarea și purtarea de grijă a ÎPS Mitropolit Vladimir de Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate.

Cu acest prilej a fost susținut un concert de cântare duhovnicească prezentat de Corul Seminarului Teologic „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău, dirijat de dl Profesor Serghei Crudu, și Corul bisericii „Sf. Ierarh Spiridon” din cadrul Spitalului de Urgență din Capitală, condus de Presbitera Magdalena Bortă.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu mult drag de către bătrânii plasaţi în această instituţie, conducerea și angajații instituției, precum şi de către părintele Boris Canţer, însoțit de dna Preoteasă Eugenia, care deservesc spiritual acest așezământ.

Prin cântare, tinerii teologi și Corul bisericii Sf. Ierarh Spiridon au reușit să-i emoționeze pozitiv pe omagiați, care s-au arătat plini de bucurie, nostalgie, dar și înălțare sufletească, mulțumind tinerilor pentru acest mic concert.

După partea festivă a sărbătorii, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, teologul Serghei Crudu, a transmis bătrânilor prezenţi mesajul de felicitare și binecuvântare părintească al ÎPS Mitropolit Vladimir, cel care manifestă o grijă aparte față de această instituție, și nu în ultimul rând pentru bătrânii care viețuiesc în ea.

Părintele Boris şi adminitraţia instituţiei au mulţumit pentru această sărbătoare de suflet, rugându-i pe tineri să-i mai viziteze şi să le aducă bătrânilor bucurii prin cântare duhovnicească.

Fiecare bătrân a avut parte de cadouri din partea Bisericii, care au constat din haine, iconițe şi cărţi de rugăciuni.

Prin Campania filantropică „Liturghia milosteniei!” Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate își propune promovarea unor activități social-filantropice existente ale Bisericii şi derularea de activități și proiecte noi, care vizează asistența socială şi duhovnicească, prin implicarea tinerei generații, contribuind astfel la dezvoltarea societății în spiritul valorilor creștin-ortodoxe, prin responsabilizarea socială față de semeni și în mod deosebit față de grupurile vulnerabile ale comunității.

Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate, www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *