Duminica femeii samarinence. Să sorbim apa cea vie, unindu-ne cu Hristos!

📖🙏În duminica a 5-a după Paști (Duminica femeii samarinence), la biserica Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din Chișinău a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. 👉

Predica părintelui Mihail Bortă în Duminica a 5-a după Paști, a femeii samarinence. Venind să scoată apă la fântâna lui Iacob din orăşelul Sihar, aceasta L-a întâlnit acolo pe Iisus Hristos, Care a intrat în discuţie cu ea.

👉  https://biserica-spiridon.info/
👉  https://www.facebook.com/bisericaspiridon

👉

Ce înseamna sa te închini lui Dumnezeu în duh și în adevăr? Cum trebuie să înțelegem aceste cuvinte profunde ale Domnului? Dumnezeu este Duh, și omul este duh. Mărginit în trupul său, omul este o părticică a Duhului lui Dumnezeu. Închinarea lui Dumnezeu trebuie sa fie închinarea Duhului lui Dumnezeu izvorată din duhul omenesc. Închinarea trebuie să reprezinte comuniunea cu Duhul lui Dumnezeu. Închinarea trebuie să se săvârșească în adevăr. (Sf. Luca al Crimeei)

Fie ca să avem parte încă de multe liturghii, cu evanghelii din care să sorbim apa cea vie, unindu-ne cu Hristos!

***

⛪ Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Aveți în continuare posibilitatea în afara slujbelor să aprindeți lumânări, să lăsați pomelnic la vii și adormiți, să luați anafură și agheasmă. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *