În ajunul Învierii – Mulțumiri donatorilor și informații despre starea lucrărilor de construire a Cetății Sf. Spiridon

Frați și surori în Hristos, enoriași, prieteni și susținători ai Cetății Sfântului Ierarh Spiridon,

În ajunul Sărbătorii Sărbătorilor – Învierea Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, țin să vă mulțumesc tuturor celor care din 2017 încoace ne-ați fost alături, sprijinind sistematic bunul mers al lucrărilor de construcție, mai ales în anul 2020, an marcat puternic de greutățile și restricțiile pandemiei de Covid-19.

Poate că nimic nu este mai frumos în această viață decât a zidi o casă Dumnezeului Celui Preaînalt, în care să-și reverse mila și îndurările Sale peste noi toți și peste cei care vor călca pragul acesteia.

În ciuda greutăților cauzate de pandemie și de alți factori, din darul lui Dumnezeu, lucrările de construcţie au avansat pe parcursul anului 2020, apropiindu-se acum de finalizare.

Întreaga evoluție a lucrărilor a fost prezentată și arhivată pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bisericaspiridon și mai nou pe pagina de internet: https://biserica-spiridon.info/

Vă aducem la cunoștință că în ultimile două săptămâni din Postul Mare sa lucrat cu mult spor la amenajarea cu pavaj a curții sf. lăcaș. Iar, astăzi, în Sfânta și Mare Sămbătă, cu Ajutorul Domnului, au fost finisate lucrările de pavare. În Noaptea Învierii o să putem înconjura Biserica călcând pe pavaj proaspăt instalat.

După Sfânta Înviere, ne rămâne să continuăm cu pictura interioară, lucrare sfântă, la care Vă rog iarăși să Vă implicați fiecare după măsura posibilităților. La moment au fost finisate primele două scene: Maica Domnului, împreună cu Sfinții Ierarhi Spiridon și Nicolae și Sf. Mahramă a Domnului. Și cu Ajutorul Domnului mai sunt a fi pictate încă 7 scene evanghelice (aproape 200 de metri pătrați de pictură).

În ultima perioadă am tot fost întrebați, cât costă sfântul cutare, sau cutare. Vă răspundem, Sfinții Domnului sunt fără de preț și în afara oricărui calcul omenesc, iar un metru pătrat de pictură valorează 100 de euro, astfel încât mai este nevoie de aproape 20.000 euro pentru a plăti integral lucrările de pictură. Această sumă o achităm metru cu metru pe tot parcursul lucrărilor de pictură, care vor dura din Darul lui Dumnezeu, până aproximativ în luna noiembrie 2021. În aceste condiții, orice sprijin financiar la realizarea picturii este de mare folos.

Ne rugăm smeriți ca până la hramul Bisericii (25 decembrie 2021) – ziua de pomenire a ocrotitorului nostru – Sf. Spiridon, să finisăm pictura Bisericii, cu deplină mulțumire lui Dumnezeu și cu uimire în fața Milei și a lucrării Lui cu noi.

Fie ca ca Sfintele Sărbători de Paşti să Vă aducă multă sănătate şi pace, bucurie şi împlinire!

Cu dragoste în Hristos cel Înviat, recunoștință, nădejde și binecuvântare,

Preot-paroh Mihail Bortă 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *