În Duminica Floriilor la Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei a avut loc o lansare de carte

Duminica Intrării Domnului în Ierusalim a fost pentru credincioșii Bisericii Sf. Spiridon al Trimitundei din Chișinău, un prilej sfânt de a pregusta din mireasma Învierii. 

În timpul predicii rostite, părintele-paroh Mihail a atras atenția credincioșilor despre legătura strânsă dintre Sâmbăta Dreptului Lazăr și Intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim. Iudeii s-au adunat la marginea Ierusalimului pentru a-l înâmpina pe Iisus Hristos, cel care vreme de trei ani le-a vindecat bolnavii, ba și mai mult le-a înviat morții. Drept răsplată la nici o săptămână l-au batjocorit, răstignind-ul pe Cruce între doi tâlhari.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc lansarea cărții – Psaltirea Maicii Domnului în versuri, lucrare inedită închinată Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Autorul Psaltirii Maicii Domnului în versuri, doamna doctor conferențiar universitar Alexandra Tkacenko a așternut în versuri catismele Psaltirii Maicii Domnului, imnuri scrise în cinstea Preasfintei Fecioare Maria, ce nu fac parte din Canonul Bisericii, dar care, totuși, timp de mai multe secole au mângâit mult credincioșii ortodocși.

Noua apariție editoarială – Psaltirea Maicii Domnului în versuri este un adevărat balsam pentru sufletul oricărui creștin, mai ales în clipele grele ale vieții. Or, anume Maica Domnului, este mijlocitoarea cea mai mare a neamului omenesc în fața tronului Preasfintei Treimi.

Aurorul a decis ca această lucrare să fie distribuită gratuit tuturor celor care caută alinare în rugăciune la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Astfel, toți credincioșii prezenți în sf. lăcaș au primit în dar cîte un exemplar al acestei cărți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *