La Spitalul de Urgență din Chișinău va fi adus spre închinare papucul Sfântului Ierarh Spiridon, Făcătorul de Minuni din insula Corfu (Grecia)

Marți, 26 decembrie 2017, ora 10.00, la biserica în construcție în cinstea Sfântului Ierarh Spiridon, de pe teritoriul Spitalului de Urgență din Chișinău va fi adus spre binecuvântarea lucrărilor de construcție și a credincioșilor papucul Sfântului Ierarh Spiridon Făcătorul de Minuni din insula Corfu (Grecia).

În cadrul slujbei religioase, soborul preoțesc va săvârși Sfinţirea cea mică a apei și sfințirea unei noi Troițe, amplasate recent pe teritoriul Spitalului. Iar, mai apoi preoții vor oficia un Tedeum praznical în fața icoanei Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu părticică din cinstitele sale moaște și vor mirui credincioșii cu mir din candela Sf. Spiridon adus din insula Corfu.

Icoana Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, cu părticică din sfintele moaște are o istorie minunată.

În luna iulie a acestui an, PC Arhimandrit Porfirie (Dobre), starețul Sfintei Mănăstiri Sireți văzând strădaniile Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon de pe lângă Spitalul de Urgență din Chișinău, în vederea perfectării actelor și începerii construcției unei mici bisericuțe pe teritoriul acestei instituții medicale, a dăruit această icoană părintelui Mihail Bortă, administratorul Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon și i-a zis: „Primește această minunată icoană, cu Ajutorul Domnului și a Sfântului Spiridon, mergi de începe lucrările de construcție a bisericii!”.

La scurt timp de la aflarea acestei icoane în mijlocul Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon de pe lângă Spitalul de Urgență, a fost pusă prima piatră la temelia bisericii Sf. Spiridon, iar după aproape 4 luni de lucrări, astăzi zidurile de cărămidă a viitorului edificiu de cult au ajuns la ferestre.

Ierarhul Spiridon, acest minunat Sfânt călător în tot acest răstimp a mijlocit către Domnul Atotțiitorul la zidirea bisericii a cărei hram i-a fost închinat, bucurând și mângâind membrii comunității, personalul medical și bolnavii acestui spital.

Mulțumim și ne rugăm pentru tot sufletul creștinesc care jertfește fiecare după putința sa, la înălțarea sfântului lăcaș închinat Sfântului Spiridon. Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Preot Mihail Bortă, paroh al bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon

(Adresa: Mun. Chișinău, sect. Centru, Spitalul de Urgență din Chișinău,

intrarea prin poarta de pe str. Mitrop. Petru Movilă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *