Paraclisul Maicii Domnului cu sfințirea apei (aghiasma mică) – luni, ora 16.30

🙏Paraclisul Maicii Domnului cu sfințirea apei (💧aghiasma mică) – luni, ora 16.30.
Cuvântul grecesc „aghiasmă” se traduce – sfinţire. Sfințirea apei înseamnă aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început, când era apa vie, sfântă și nealterabilă. Preotul nu face altceva decât să-i redea apei actuale, nealterabilitatea chemând harul Duhului Sfânt.
Sfântul Luca al Crimeei, chirurg renumit al sec. XX spunea: ,,Beți agheasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și cel mai efficient medicament. Creștinii, în general, și bolnavii, în special, trebuie să consume apă sfințită. În felul acesta se vor împărtăși de energiile necreate ale Duhului Sfânt ce există în compunerea ei. Mai ales în perioada Postului Mare, se recomandă de a consuma regulat în fiecare dimineață aghiasma și anafora (pâinea sfințită).
Prin împărtășirea în fiecare zi cu aceste elemente sfințite, cu credință, cu rugăciune și cu post, se dobândește sănătate trupească și sufletească, se întărește credința, se sfințește tot ce ține de casele oamenilor și se alungă duhurile necurate, teama, frica de moarte, visele rele și orice primejdie. Să luăm aminte, o astfel de zi este binecuvântată de Dumnezeu.
––––––––––-
⛪ Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *