Paraclisul Maicii Domnului cu sfințirea apei, în fiecare luni seara, cu începere de la ora 17.00

Cu Doamne ajută continuăm frumoasa tradiție de a săvârși Paraclisul Maicii Domnului cu sfințirea apei (💧aghiasma mică), în fiecare luni seara, cu începere de la ora 17.00.

Cuvântul grecesc „aghiasmă” se traduce – sfinţire. Sfințirea apei înseamnă aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început, când era apa vie, sfântă și nealterabilă. Preotul nu face altceva decât să-i redea apei actuale, nealterabilitatea chemând harul Duhului Sfânt. Sfântul Luca al Crimeei, chirurg renumit al sec. XX spunea: ,,Beți agheasmă cât mai des posibil. Este cel mai bun și cel mai eficient medicament. Creștinii, în general, și bolnavii, în special, trebuie să consume apă sfințită. În felul acesta se vor împărtăși de energiile necreate ale Duhului Sfânt ce există în compunerea ei. Mai ales în perioada Postului Mare, se recomandă de a consuma regulat în fiecare dimineață aghiasma și anafora (pâinea sfințită). Prin împărtășirea în fiecare zi cu aceste elemente sfințite, cu credință, cu rugăciune și cu post, se dobândește sănătate trupească și sufletească, se întărește credința, se sfințește tot ce ține de casele oamenilor și se alungă duhurile necurate, teama, frica de moarte, visele rele și orice primejdie. Să luăm aminte, o astfel de zi este binecuvântată de Dumnezeu.

„Paraclisul Maicii Domnului nu e doar o rugăciune, ci și făgăduința unei bucurii de taină.” (Pr. Ioan Istrati)

Spune-i Maicii Domnului durerea ta, deschideți inima către Ea și Ea îți va dărui mângâierea și pacea.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ajută-ne nouă!

***

✅ Persoanele care doresc să trimită pomelnice online la Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei sunt rugate să o facă accesând linkul: https://biserica-spiridon.info/pomelnice/

Puteți susține activitatea Bisericii Sf. Spiridon al Trimitundei și publicarea de materiale noi făcând o donație. Vă mulțumim! PayPal: paypal.me/BMihail (Preot-paroh Mihail Bortă)

***

⛪ Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *