Taina Sfântului Maslu la biserica în construcție a Spitalului de Urgență din Chișinău

Taina Sfântului Maslu la biserica în construcție a Spitalului de Urgență din Chișinău
Vineri, 29 august 2019, la biserica în construcție „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei” a Spitalului de Urgență din Chișinău a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.
Sfântul Maslu este a şaptea Sfântă Taină a Bisericii lui Hristos şi cea mai puternică slujbă de ajutor şi vindecare a celor bolnavi, iertarea păcatelor şi întărirea sufletească a credincioşilor. Efectele harice ale acestei Sfinte Taine sunt menţionate de către Sfântul Apostol Iacob în Epistola sa, unde zice: „Rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul, şi de va fi făcut păcate, i se vor ierta lui”.
Taina a fost săvârșită de trei părinţi slujitori: preotul Marin Cij, președintele Sectorului Sinodal Asistenţă Spirituală în Instituţiile Medicale, a Mitropoliei Moldovei, preotul-paroh Mihail Bortă și preotul Alexandru Vascan.
Preoții împreună cu credincioșii au înălțat rugi, cerând de la Dumnezeu Har și ajutor în toate nevoile, neputințele și bolile care ne cuprind viața, pentru că pe toate le depășim numai cu ajutorul Celui de Sus.
Totodată, adunarea drept-măritoare a adus prinos de rugăciune în fața icoanei cu chipul Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de Minuni, cu părticică din sfintele sale moaște – o mare sfințenie adusă în dar Comunității Ortodoxe „Sf. Irh. Spiridon” de către PC Arhim. Porfirie Dobre, Starețul Mănăstirii Sireți.
După oficierea slujbei slujitorii au împărțit credincioșilor calendare de perete cu chipul Sfântului Tămăduitor Mare Mucenic Pantelimon și cu cele mai importante sărbători bisericești de peste an.
La final, părintele-paroh Mihail Bortă, a adus mulţumiri celorlalţi părinţi slujitori şi tuturor credincioşilor prezenţi în Sfântul Locaş.
* * *
Construcția bisericii Spitalului de Urgență din Chișinău a demarat în toamna anului 2017. Acest sfânt lăcaș se înalță din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate în acest spital un real sprijin duhovnicesc. Or, omul în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.
Adresa bisericii: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin poarta de pe str. Mitrop. Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *