Taina Sfântului Maslu la biserica în construcție „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei” din Chișinău

Vineri, 28 iunie 2019, la biserica în construcție „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei” a Spitalului de Urgență din Chișinău a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.

Sfântul Maslu este a şaptea Sfântă Taină a Bisericii lui Hristos şi cea mai puternică slujbă de ajutor şi vindecare a celor bolnavi, iertarea păcatelor şi întărirea sufletească a credincioşilor. Efectele harice ale acestei Sfinte Taine sunt menţionate de către Sfântul Apostol Iacob în Epistola sa, unde zice: „Rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul, şi de va fi făcut păcate, i se vor ierta lui”.

Taina a fost săvârșită de trei părinţi slujitori: egumenul Savatie (Baștovoi), scriitor și publicist, preotul Constantin Cojocaru, președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, și preotul-paroh Mihail Bortă.

Preoții împreună cu credincioșii au înălțat rugi, cerând de la Dumnezeu Har și ajutor în toate nevoile, neputințele și bolile care ne cuprind viața, pentru că pe toate le depășim numai cu ajutorul Celui de Sus.

Totodată, adunarea drept-măritoare a adus prinos de rugăciune în fața icoanei cu chipul Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de Minuni, cu părticică din sfintele sale moaște – o mare sfințenie adusă în dar Comunității Ortodoxe „Sf. Irh. Spiridon” de către PC Arhimandrit Porfirie Dobre, Starețul Mănăstirii Sireți.

După oficierea slujbei egumenul Savatie (Baștovoi), a mângâiat credincioșii cu un cuvânt duhovnicesc la tema:„Biserica şi spitalul – două spaţii complementare sănătăţii fiinţei umane”.

La final, părintele-paroh Mihail Bortă, a adus mulţumiri părinţilor slujitori şi tuturor credincioşilor prezenţi în Sfântul Locaş.

***

Construcția bisericii Spitalului de Urgență din Chișinău a demarat în toamna anului 2017. Acest sfânt lăcaș se înalță din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate în acest spital un real sprijin duhovnicesc. Or, omul în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

La moment se desfășoară lucrări de finisaj cu amestecuri uscate pe interior, iar, pe exterior se montează schelele pentru edificarea acoperișului bisericii. Pentru aceasta au fost procurate elementele de lemn a șarpantei, precum și  o parte din învelitoarea acoperișului – un material frumos și durabil în timp, cum este tabla de cupru.

În acest sens, Comunitatea Ortodoxă a Spitalului de Urgență vine cu rugămintea către oamenii de bună credință, ctitori și binefăcători de a contribui după putința fiecăruia, la finisarea lucrărilor noului Altar de rugăciune închinat marelui Sfânt al Ortodoxiei – Spiridon, Episcopul Trimitundei, Făcătorul de Minuni.

Pentru a dona accesați linkul:

DONAȚII BENEVOLE PENTRU CONSTRUCȚIA BISERICII “SF. IERARH SPIRIDON” 

Adresa bisericii: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin poarta de pe str. Mitrop. Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *