TOȚI DORIM LUMINA! Duminica a VI după Învierea Domnului (a vindecării orbului din naștere)

În Duminica a VI după Învierea Domnului, Biserica în construcție a Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei a îmbrăcat hainele luminii pentru o nouă Liturghie.

La slujbă a fost citită pericopa din Evanghelia după Ioan, capitolul 9, versetele de la 1 la 38, în care se relatează minunea vindecării orbului din naștere.

Hristos Mântuitorul îl trimite pe acel orb la scăldătoarea Siloam și evanghelistul Ioan ține să precizeze că această scăldătoare se tâlcuiește trimis. Ori trimisul Tatălui, prin excelență pentru a aduce lumină în lume și pentru a vindeca orice suferință, era Iisus Fiul lui Dumnezeu. Deci, când îl trimite pe acel orb din naștere spre scăldătoarea Siloam, El îl trimetea de fapt spre Izvorul Luminii, Dumnezeu.

De asemenea, înțelesul verbului „a vedea” din Evanghelie este unul deosebit.

Toți suntem trimiși spre Izvorul Luminii care este Dumnezeu, care este Iisus Hristos. Toți dorim Lumina, nimeni nu iubește întunericul. Important este să știm unde să găsim aceea Lumină și ea nu este departe de fiecare din noi. Hristos este în sufletul nostru, în viața noastră, în sacramentul euharistic. De acolo putem dobândi Lumina sensului vieții noastre…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *