✝ 🌿 Program liturgic – Duminica Floriilor – Intrarea Domnului în Ierusalim

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim este unul din cele 12 praznice împărătești ale Bisericii Ortodoxe, care are loc în Duminica dinaintea Învierii Domnului, cunoscută și sub numele de Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor.

În această zi creștinii sărbătoresc venirea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim ca împărat al cerului și al pământului, înainte de patimile și Învierea Sa.

Intrarea lui Iisus în Ierusalim este singurul moment din viața Sa pământească în care a acceptat să fie aclamat ca Împărat, deși nu purta nici hlamidă împărătească de purpură, nici coroană de aur pe cap, și nu avea nici pază de oști pământești, cum spune părintele Ilie Cleopa, în vol. Predici la Praznice Împărătești (1996).

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor este puntea de trecere de la sfințita patruzecime la Săptămâna Sfintelor Patimi. Domnul intră în Ierusalim cu intrare smerită și triumfală totodată. Smerită, pentru că „Cel ce are scaun cerul și așternut picioarelor, pământul” și „Cel purtat de Heruvimi și lăudat de Serafimi”, se smerește și încalecă pe mânz necuvântător. Dar și triumfală, pentru că mulțimea poporului recunoaște în Cel ce vine, pe Stăpânul vieții și al morții, iar pruncii cei fără de răutate, simțitori pentru lucrurile cele de taină, Îl întâmpină ca pe un Împărat, cu stâlpări de finic și cu strigăte de „Osana”, așternându-și înainte-I hainele pe cale.

Fie ca Duminica Floriilor să vă aducă liniște și bucurie în suflet!

***
Programul Sfintelor Slujbe:
👉 Privegherea cu Spovedania – sâmbătă, 27 aprilie, ora 16.00.
👉 Sfânta Liturghie cu Împărtăşania – duminică, 28 aprilie, ora 8.00 – Rugăciunile dimineții, Ceasurile III și VI, ora 8.45 – Sfânta Liturghie; Tedeum; 10.45 – Predica.

***

✅ POMELNICE
Persoanele care doresc să trimită POMELNICE la SFÂNTA LITURGHIE, o pot face prin:

e-mail: [email protected] (preot-paroh Mihail Bortă)

facebook messenger: https://www.facebook.com/mihail.borta

Dacă doriți să faceți o DONAȚIE din țară sau de peste hotare, o puteți face în unul din conturile deschise la:

BANCA TRANSILVANIA

NUME ȘI PRENUME: BORTA MIHAIL

COD CLIENT (CIF BT): 5760132

LISTĂ IBAN-URI:

RO11BTRLRONCRT0576013201 (RON)

RO58BTRLEURCRT0576013201 (EUR)

BANCA VICTORIABANK
4779 1800 0551 8866
MD89VI022520300000577MDL (LEI MDL)
MIHAIL BORTA

REVOLUT: @mihailbor

PAYPAL: paypal.me/BMihail (Preot-paroh Mihail Bortă)

Pentru a evita aplicarea unor comisioane, vă rugăm să alegeți modalitatea de transfer către „Friends and Family / Prieteni și rude”.

Vă rugăm să ne comunicați suma depusă, contul în care s-a făcut depunerea și numele de pe care s-a făcut transferul. Vă vom confirma primirea printr-un mesaj.

***

⛪  Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *