✝ Duminica Fiului Risipitor. Pentru a învia din moartea păcatului, e nevoie de pocăință

✝  20 februarie – Duminica Fiului Risipitor.

Programul Sfintelor Slujbe:
👉 Sâmbătă, 19 februarie, ora 16.00 – Slujba Privegherii cu mărturisirea credincioșilor.
👉 Duminică, 20 februarie, ora 8.00 – Rugăciunile dimineții, Ceasurile III și VI, ora 8.45 – Sfânta Liturghie; Tedeum; 10.45 – Tâlcuire la pericopa evanghelică a Întoarcerii Fiului risipitor, (Luca 15, 11-32).

Cea de-a doua duminică din perioada Triodului se numește Duminica Fiului Risipitor, cea care ne descoperă că pentru a învia din moartea păcatului, e nevoie de pocăință.

Pilda Fiului Risipitor, una din cele mai frumoase şi pline de sensuri, ne mişcă inimile profund, deoarece ne arată dragostea nemărginită şi bunătatea lui Dumnezeu pentru noi, păcătoşii. E o mare taină a îndurării lui Dumnezeu pe care nici un fel de înţelepciune din lume nu o poate dezlega, decât Sfânta Evanghelie care ne arată atât de viu urmările păcatului, dar şi făgăduinţa îmbucurătoare pentru căinţă.

***

– Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *