✝ Duminica Sf. Grigorie Palama

În cea de-a doua Duminică a Postului Mare se face pomenirea Sf. Grigorie Palama, care a trăit în sec. XIV. El a predicat că, pentru străduinţa postului şi a rugăciunii, Domnul îi luminează pe credincioşi cu deosebită râvnă cu acea lumină cu care El Însuşi a strălucit pe muntele Taborului. Anume din motivul că Sf. Grigorie Palama a descoperit această învăţătură despre puterea deosebită a postului şi rugăciunii, s-a stabilit ca pomenirea lui să fie săvârşită în a doua Duminică a Postului Mare.

Sf. Grigorie Palama spunea: Dumnezeu ne permite să fim faţă în faţă cu El, nu prin enigme. El se apropie de cei care merită şi se identifică cu ei, ba chiar se întrupează în ei, astfel că, la rândul lor, ei sălăşluiesc cu trup şi suflet în El.

Bucurați-Vă, Sfinților Ierarhi Grigorie Palama și Spiridon al Trimitundei, rugători fierbinţi către Dumnezeu, pentru toată lumea!
Frescă: Sf. Grigorie Palama și Sf. Spiridon al Trimitundei. Mănăstirea Dionisiu (Muntele Athos).
***

Programul Sfintelor Slujbe:

👉 Sâmbătă, 19 martie, ora 16.00 – Slujba Privegherii cu mărturisirea credincioșilor.

👉 Duminică, 20 martie, ora 8.00 – Rugăciunile dimineții, Ceasurile III și VI, ora 8.45 – Sfânta Liturghie; Tedeum; 10.45 – Predica.

***

👉 Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *