Ajunul Bobotezei la Biserica în construcție Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei din Chișinău

În ajunul sărbătorii Botezului Domnului, la Biserica în construcție cu hramul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei din Chișinău (Spitalul de Urgență) a fost săvârșită Sfânta Liturghie, după care a urmat Slujba Aghiasmei Mari.

Ierurgiile au fost oficiate de către parohul Capelei spitalicești, Prot. Mihail Bortă, în prezența personalului medical, pacienților și a enoriașilor acestui sfânt lăcaș aflat încă în fază de construcție.

Fiind zi de ajunare (Post aspru), credincioșii care s-au pregătit prin Taina Spovedaniei au fost împărtășiți cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

„Întâmpinăm marea sărbătoare a Botezului Domnului cu evlavie și credință și mai ales cu iubire față de Hristos Domnul care a venit în lume trimis de Dumnezeu Tatăl. În acest sens vă îndemn, să primiți Aghiasma Mare spre vindecare de răni trupești și sufleteși, spre schimbarea vieții…”, a spus în cuvântul său, părintele Mihail.

La final, părintele-paroh Mihail a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi cu aghiasma mare, în recipiente din plastic înfrumusețate cu fire de busuoic și panglică tricolor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *