Au fost reluate lucrările de pictură la Biserica Sfântului Ierarh Spiridon

La Biserica Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei – Spitalul de Urgență din Chișinău, săptămâna aceasta au fost reluate lucrările de pictură, după o pauză prilejuită de sărbătorile pascale.

Momentul pictării unui sfânt locaș desăvârșește toate lucrările. De obicei, pictura se realizează la sfârșit, astfel că ea încununează lucrările de construcție.

După ce ne-am bucurat duhovnicește de Învierea Domnului, Săptămâna luminată, Duminicile Sfântului Apostol Toma și a Sfintelor Femei Mironosițe, continuăm lucrările pentru săvârșirea picturii.

La moment au fost finisate primele două scene: Maica Domnului, împreună cu Sfinții Ierarhi Spiridon și Nicolae și Sf. Mahramă a Domnului. Și cu Ajutorul Domnului mai sunt a fi pictate încă 7 scene evanghelice (aproape 200 de metri pătrați de pictură).

În ultima perioadă am tot fost întrebați, cât costă sfântul cutare, sau cutare. Vă răspundem, Sfinții Domnului sunt în afara oricărui calcul omenesc, iar un metru pătrat de pictură valorează 100 de euro, astfel încât mai este nevoie de suma de 20.000 euro pentru a plăti integral lucrările de pictură. Această sumă o achităm metru cu metru pe tot parcursul lucrărilor de pictură, care vor dura din Darul lui Dumnezeu, până aproximativ în luna noiembrie 2021. În aceste condiții, orice sprijin financiar la realizarea picturii este de mare folos.

Ne rugăm smeriți ca până la hramul Bisericii (25 decembrie 2021) – ziua de pomenire a ocrotitorului nostru – Sf. Spiridon, să finisăm pictura Bisericii, cu deplină mulțumire lui Dumnezeu și cu uimire în fața Milei și a lucrării Lui cu noi.

Fie ca această pictură, să ne înalțe mereu mintea la frumusețea cea netrecătoare, cerească, din Împărăția lui Dumnezeu, pentru a ne bucura împreună cu îngerii și cu sfinții. Dumnezeu să binecuvânteze continuarea lucrărilor și să dăruiască har pictorului și credincioșilor ca să poată susține această lucrare.

***

SCURT ISTORIC

Biserica „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei” din Chișinău a început să se construiască în vara anului 2017, din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate în acest spital un real sprijin duhovnicesc.

Slujba de sfințire a Sfântului Altar și prima Sfântă Liturghie au fost oficiate la data de  22 decembrie 2019, de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

În acest edificiu eclesial se află o icoană a Sf. Spiridon cu părticele din sfintele sale moaște – o mare sfințenie oferită în dar la începutul lucrărilor de construcție Comunității Ortodoxe „Sf. Irh. Spiridon” de către PC Arhimandrit Porfirie Dobre, Starețul Mănăstirii Sireți.

***

POMELNICE
Persoanele care doresc să trimită pomelnice la Biserica Sf. Spiridon sunt rugate să o facă numai la adresa de mail a părintelui paroh Mihail Bortă: [email protected] sau în mesaj privat pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/mihail.borta
***

DONAȚII PENTRU PICTURĂ

Dacă doriți să faceți o donație din România sau de peste hotare, o puteți face în unul din conturile deschise la:
BANCA TRANSILVANIA
NUME ȘI PRENUME: BORTA MIHAIL (Preot-paroh)
COD CLIENT (CIF BT): 5760132
LISTA IBAN-URI
RO58BTRLEURCRT0576013201 (EURO)
RO11BTRLRONCRT0576013201 (RON)
* * *
Rechizitele bancare pentru efectuarea transferurilor în LEI MOLDOVENEŞTI
FINCOMBANK S.A. Filiala Nr. 01
Chisinau, Moldova
Beneficiar:
IBAN code: MD42FT222410100005141498
C.R.P.H. „SFINTUL IERARH SPIRIDON”
IDNO : 1017620003639
* * *
DONAȚII online prin intermediul sistemului de plăți online PayPal:
paypal.me/BMihail (Preot-paroh Mihail Bortă)
* * *

Vă rugăm să ne comunicați suma depusă, contul în care s-a făcut depunerea și numele de pe care s-a făcut transferul. Vă vom confirma primirea printr-un mail de răspuns. Doamne ajută!

Cu dragoste în Hristos cel Înviat, recunoștință, nădejde și binecuvântare,

Preot-paroh Mihail Bortă, telefon +37368559904, disponibil pe Viber și WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *