O mare minune a Sfântului Spiridon care l-a marcat profund pe Gogol 

În 1848, scriitorul rus Nikolai Vasilievici Gogol ajunge în insula Corfu și se învrednicește de a participa la procesiunea cu moaștele Sfântului Ierarh Spiridon.

La întoarcerea acasă, Gogol, vizitează mănăstirea Optina și povestește părintelui Porfirie Govorov, cum a luat parte la procesiunea cu moaștele Sf. Spiridon în jurul orașului Kerkira și a fost martorul unei mari minuni.

În timpul procesiunii, mulțimea de pelerini se închina cu evlavie la sfintele moaște, iar, printre ei un călător englez și-a permis să se exprime că, aparent, s-au făcut incizii în spinarea Sfântului și corpul pare a fi îmbălsămat cu grijă. Puțin mai târziu, englezul s-a apropiat de moaște pentru a le privi mai atent și a înmărmurit, văzând cum moaștele s-au întors la el cu spatele. Englezul cuprins de groază a căzut la pământ înaintea Sf. Spiridon. Acestei mari minuni au fost martori mai mulți pelerini, printre care și Gogol, asupra căruia această minune a acționat profund.

Traducere din rusă: Святитель Спиридон Тримифунтский: Житие, чудеса, канон, акафист. М.: Даниловский благовестник, 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *