Clipele petrecute în biserică sunt ieșiri din întuneric în lumina dumnezeiască și escapade în lumina veacului viitor

♱📖🙏În duminica a 6-a după Paști, a Orbului din naştere, la biserica Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din Chișinău a fost oficiată Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. 👉

👉  https://biserica-spiridon.info/
👉  https://www.facebook.com/bisericaspiridon

Sâmbătă seara începând cu ora 16.00 a fost săvârșită Vecernia și Utrenia. Este important de participat la Vecernie și Utrenie. Aceste slujbe, prin rugăciunile şi cântările lor, ne ajută nu numai să ne rugăm lui Dumnezeu, ci şi să învăţăm câte ceva. Nu există text, rostit sau cântat, care să nu aibă şi un rol catehetic sau învăţătoresc. Psalmul 103, bunăoară, este o minunată frescă în cuvinte a creaţiei lumii şi a proniei lui Dumnezeu. Cântarea „Doamne, strigat-am…“, alcătuită din stihuri ale Psalmului 140, exprimă starea omului despărţit de Dumnezeu, dar care se poate ridica prin pocăinţă. Vohodul sau ieşirea cu cădelniţa, ne învaţă că Hristos S-a întrupat, a coborât pe pământ şi S-a ridicat din nou la Tatăl. Deosebit de frumoasa cântare „Lumină lină“ ne umple sufletul de bucuria credinţei în Dumnezeu Cel întreit în Persoane, aprinzând în noi „luceafărul de seară“ al nădejdii şi al dragostei.

La finalul slujbei de seară, pr. Mihail a explicat importanța petrecerii timpului în biserică. Clipele petrecute în biserică sunt ieșiri din întuneric în lumina dumnezeiască și escapade în lumina veacului viitor.

Duminica la Sfânta Liturghie nou-botezata prunca Adriana a primit prima împărtășanie.

La predică, pr. Mihail a vorbit despre orbul din naștere care a avut marea fericire să fie vindecat de Hristos.

A vedea pe Hristos e o fericire care nu se aseamănă cu nici o bucurie pământească; iar aceasta se întâmplă din când în când şi din neam în neam, ca să nu se stingă dintre oameni siguranţa existenţei lui Dumnezeu. (Pr. Arsenie Boca)
***

⛪ Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Aveți în continuare posibilitatea în afara slujbelor să aprindeți lumânări, să lăsați pomelnic la vii și adormiți, să luați anafură și agheasmă. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *