✝ Duminica VII-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic

Duminica VII-a după Paști, a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, printre care și ai noștri îndrăgiți Sfinți, Mari Făcători de Minuni: †) Spiridon, episcopul Trimitundei și †) Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Primul Sinod Ecumenic a avut loc la Niceea (astăzi İznik, în Turcia) în anul 325 d.Hr. și a instituit regula pentru toate Sinoadele Ecumenice ulterioare. A abordat în primul rând problema arianismului, stabilind o primă formă a Crezului de la Niceea și o primă regulă pentru calcularea datei Paștilor ( sau „Pascalia”).

În imagini am încărcat în detalii o icoană rară a Sinodului I Ecumenic pictată în anul 1591 de către pictorul Mihail Damaschin din insula Cipru.
Sfinților Ierarhi Spiridon și Nicolae, împreună cu toți Sfinții Soborului I Ecumenic, rugați-Vă lui Dumnezeu pentru noi!
***

Biserica Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei – Programul Sfintelor Slujbe

👉 Vecernia, Utrenia, Ceasul I, Spovedania – sâmbătă, 4 iunie – ora 16.00.
👉 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu Împărtăşania – duminică, 5 iunie – ora 8.00 – Rugăciunile dimineții, Ceasurile III și VI, ora 8.45 – Sfânta Liturghie; Tedeum; 10.45 – Predică la Duminica a VII-a după Paști.
***

⛪ Biserica Sf. Spiridon este deschisă pentru închinare credincioșilor de Luni până Vineri între orele 7.00-18.00; Sâmbăta 7.00-20.00; Duminica 7.00-13.00. Aveți în continuare posibilitatea în afara slujbelor să aprindeți lumânări, să lăsați pomelnic la vii și adormiți, să luați anafură și agheasmă. Adresa bisericii: Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT! preot-paroh Mihail Bortă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *