Eveniment istoric la Biserica Sf. Spiridon al Trimitundei. A fost sfințit clopotul mare

Joi, 4 august, în ziua pomenirii Sfintei mironisițe și întocmai cu Apostolii Maria Magdalena și a Sf. Sfințit Mucenic Foca, la biserica Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către parohul bisericii Prot. Mihail Bortă, ajutat de părintele Nicolae Pînzari.

La slujbă au participat enoriași ai comunității și un grup de copii participanți la Tabăra de vară “Cântăm și pictăm pentru Hristos”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către corul „Apostolițele Sf. Spiridon”, condus de către presbitera Magdalena Bortă, omagiată a zilei de astăzi.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Tedeum, după care a avut loc sfințirea clopotului mare, care a fost importat recent din Federația Rusă.

La rugăciunea de sfințire s-a cerut lui Dumnezeu: „Atotțiitorule varsă în el puterea darului Tău, ca, auzind credincioșii robii Tăi glasul sunetului lui, să se întărească în evlavie și în credință (…) prin glasul lui să înceteze furtunile, vânturile și grindinile, viforul și tunetele cele înfricoșătoare, fulgerele și văzduhurile cele vătămătoare”.

Clopotul sfințit astăzi este al 7-lea și va completa setul de 6 clopote ale comunității. Are gravate pe el 4 icoane: Domnul Iisus Hristos, Maica Domnului, Sf. Irh. Spiridon și Sf. Irh Nicolae. A fost comandat și importat în Republica Moldova prin intermediul CLOPOTE RUSE SRL.

Setul de 7 clopote ale bisericii împreună cu dispozitivul clopotar electronic au fost donate pe parcursul a trei ani de către enoriași ai parohiei, din țară, dar și de peste hotare.

Luna acesta, la data de 25 august, biserica cu hramul în cinstea Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, a Spitalului de urgență din Chișinău împlinește 5 ani de la punerea primei pietre la temelie.

Slujba de sfințire a Sfântului Prestol și prima Sfântă Liturghie au fost oficiate la data de 22 decembrie 2019, de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *