Intrarea în Biserică a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea şi pururea Fecioara Maria

Intrarea în Biserică a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea şi pururea Fecioara Maria – cea mai nouă sărbătoare închinată Maicii Domnului.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, numită și Aducerea Maicii Domnului la Templu (cunoscută în popor sub denumirea de Vovidenia), este unul din Praznicele Împărătești ale Bisericii Ortodoxe, sărbătorit la 21 noiembrie / 4 decembrie.

În conformitate cu tradiția, Fecioara Maria a fost dusă de părinții săi Ioachim și Ana la Templul evreiesc din Ierusalim pe când era copilă, unde a trăit și slujit ca fecioară în Templu până la logodna ei cu Sfântul Iosif. Unul din izvoarele cele mai vechi ale acestei tradiții este Protoevanghelia lui Iacov, una din Evangheliile neincluse în canonul Scripturii, Evanghelia Copilăriei după Iacob.

Maria a fost primită solemn de comunitatea templului, condusă de preotul Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul. A fost condusă în acel loc sfânt ca să devină ea însăși „Sfânta Sfintelor” lui Dumnezeu, biserică vie și templu al Pruncului dumnezeiesc care se va naște din ea. Biserica vede în această sărbătoare ziua în care templul material din Ierusalim încetează a mai fi locuința lui Dumnezeu.

***
Sâmbătă, 3 decembrie,
ora 16.00 – Slujba Privegherii cu mărturisirea credincioșilor.
Duminică 4 decembrie,
8.00 – Rugăciunile dimineții; Ceasurile III și VI;
8.45 – Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie;
10.30 – Tedeum de mulțumire;
10.45 – Cuvânt duhovnicesc la sărbătoarea Intrării în Biserică a Preasfintei Stăpânei noastre de Dumnezeu Născătoarea şi pururea Fecioara Maria.
***
Adresa Bisericii Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei: Mun. Chișinău, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august 1989.
Preot-paroh Mihail Bortă, telefon de contact: +373 68559904

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *