La biserica în construcție „Sf. Irh Spiridon” din Chișinău a fost oficiată Taina Sfântului Maslu

Joi, 9 august, la biserica în construcție „Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei” de pe teritoriul Spitalului de Urgență din Chișinău a fost oficiată pentru prima dată Taina Sfântului Maslu.

Taina Sfântului Maslu e lucrarea sfântă săvârşită, cu harul Sfântului Duh, spre tămăduirea, uşurarea suferinţelor trupeşti, iertarea păcatelor şi întărirea sufletească a credincioşilor.

Slujba a fost oficiată de patru părinţi slujitori: preotul-paroh Mihail Bortă, egumenul Savatie (Baștovoi), protoiereul Serghei Lupan și preotul Alexandru Vascan.

După oficierea slujbei egumenul Savatie (Baștovoi), a mângâiat credincioșii cu un cuvânt duhovnicesc la tema: Puterea rugăciunii pentru bolnavi.

La final, părintele-paroh Mihail Bortă, a adus mulţumiri celorlalţi părinţi slujitori şi tuturor credincioşilor prezenţi în Sfântul Locaş.

 * * *

În urmă cu un an comunitatea ortodoxă „Sf. Ierarh Spiridon” de pe lângă Spitalul de Urgență din Chișinău a demarat cu ajutorul Domnului, lucrările de construcție a unei biserici-capele pe teritoriul Spitalului de Urgență.

Acest sfânt lăcaș se înalță din dorința cadrelor medicale, a bolnavilor, cu scopul de a completa actul medical și a oferi persoanelor internate în acest spital un real sprijin duhovnicesc. Or, omul în încercările prin care trece se luptă cu suferinţa, căutând sursele refacerii sănătăţii nu numai în ştiinţa şi practica medicală, ci mai ales la Dumnezeu, de la care aşteaptă ajutorul prin Biserică, prin medic şi preot deopotrivă.

În fiecare zi de Joi, ora 17.00 la șantierul bisericii „Sf. Irh Spiridon” este adusă spre închinare icoana cu chipul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu părticică din sfintele sale moaște.

Adresa bisericii: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin poarta de pe str. Mitrop. Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *