Biserica în construcție Sf. Irh. Spiridon | „Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale!”

„Biserica este Biserica lui Hristos şi El o cârmuieşte. Nu este Biserică ce se zideşte cu pietre, nisip şi var de către credincioşi şi se distruge de focul barbarilor, ci este Însuşi Hristos”. (Sf. Paisie Aghioritul) Numai ce se înalţă cu trudă, prin jertfă, cu nenumarate greutăţi, are un înţeles şi un rost de durată”. (Gheorghe Brătianu)

Stimați și fericiți ctitori ai bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, Mare Făcător de Minuni, Vă aducem la cunoștință cu multă bucurie în suflet că lucrările la lăcașul sfânt de pe teritoriul Spitalului de Urgență, închinat acestui Minunat Sfânt al Ortodoxiei, continuă zi de zi, cu mult spor și binecuvântare de la Dumnezeu și bineplăcutul Său Sfânt, Spiridon.

Biserica în construcție „Sf. Ierarh Spiridon” a Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău

Cetatea Sfântului Spiridon crește văzând cu ochii, iar, ctitorii și binefăcătorii se pomenesc zilnic la Acatist și Paraclis. Cu rugăciunea pe buze și în inimă, visăm la ziua în care se va sluji prima Liturghie…

Un om devine ctitor al bisericii, pentru că vrea ca prin aceasta să-și arate dragostea față de Dumnezeu. Nu din fală, nu să fie lăudat. Nu că n-ar avea ce face cu banii. Nu pentru aceasta. Din dragostea față de Dumnezeu vrea să zidească o casă pentru Dumnezeu. Așadar, zidind, primim în schimbul darului material făcut, darul nematerial de la Dumnezeu.

Frați creștini, veniți să punem început bun la o faptă vrednică și de pomenire veșnică la Altar și să ne bucurăm împreună de materializarea binecuvântării ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir și a duhovnicilor noștri.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să le răsplătească ctitorilor și binefăcătorilor darul şi donaţia făcută, iar Sf. Spiridon să le ocrotească familiile, ferindu-i pe toţi de ce este rău. „Binecuvintează Doamne pe cei ce iubesc podoaba casei Tale!”

 * * *

Pe tot parcursul lucrărilor de construcție Biserica în construcție „Sf. Ierarh Spiridon” activează conform următorului program:

– Luni, ora 17.00, citim Paraclisul Maicii Domnului.

– Joi, ora 17.00, Duminică, ora 12.00 – citim Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon.

– În ultimă zi de Vineri a lunii, ora 17.00 – se oficiază Taina Sfântului Maslu, la biserica în construcție.

La solicitarea pacienților și a personalului medical se oficiază Taina Sfântului Maslu pentru bolnavi, Sf. Mărturisire și Împărtășanie, în secțiile și saloanele spitalului.

 

Cu deosebită considerație și alese mulțumiri,

Preot Mihail Bortă, paroh al bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon, tel. +373 68559904,

e-mail: [email protected]

 * * *

Ardesa bisericii: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin poarta de pe str. Mitropolit Petru Movilă.

Înalt zice cel de jos, frumos zice cel de sus. (N. Iorga) | Imagini din turla bisericii în construcție Sf. Irh. Spiridon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *