Marți, 25 decembrie 2018, ora 12.00, la Spitalul de Urgență din Chișinău va fi adusă spre închinare icoana Sf. Ierarh Spiridon, Făcătorul de Minuni, cu părticică din cinstitele sale moaște

Marți, 25 decembrie 2018, ora 12.00, la biserica în construcție în cinstea Sfântului Ierarh Spiridon, de pe teritoriul Spitalului de Urgență din Chișinău va fi adusă spre binecuvântarea lucrărilor de construcție și a credincioșilor icoana Sfântului Ierarh Spiridon, Făcătorul de Minuni, cu părticică din cinstitele sale moaște.

De hramul bisericii în construcție, PS Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar mitropolitan împreună cu un sobor preoțesc va citi Acatistul Sf. Ierarh Spiridon, iar mai apoi se va oficia un Tedeum praznical în fața icoanei Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu părticică din cinstitele sale moaște și vor fi miruiți credincioșii cu mir din candela Sf. Spiridon adus din insula Corfu.

Icoana Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, cu părticică din sfintele moaște are o istorie minunată:

În luna iulie 2017, PC Arhimandrit Porfirie (Dobre), starețul Sfintei Mănăstiri Sireți văzând strădaniile Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon de pe lângă Spitalul de Urgență din Chișinău, în vederea perfectării actelor și începerii construcției unei mici bisericuțe pe teritoriul acestei instituții medicale, a dăruit această icoană părintelui Mihail Bortă, administratorul Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon și i-a zis: „Primește această minunată icoană, cu Ajutorul Domnului, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Sfântului Ierarh Spiridon, mergi de începe lucrările de construcție a bisericii!”.

La scurt timp de la aflarea acestei icoane în mijlocul Comunității Ortodoxe Sf. Irh. Spiridon de pe lângă Spitalul de Urgență, a fost pusă prima piatră la temelia bisericii închinată acestui mare Sfânt al Ortodoxiei, iar după mai bine de un an de lucrări cu spor și binecuvântare cerească, zidurile de cărămidă a viitorului edificiu de cult au fost finisate, a fost betonat acoperișul și montate ușile și ferestrele.

Ierarhul Spiridon, acest minunat Sfânt călător în tot acest răstimp a mijlocit către Domnul Atotțiitorul la zidirea bisericii a cărei hram i-a fost închinat, bucurând și mângâind membrii comunității, personalul medical și bolnavii acestui spital.

Zidirea unei biserici este o şansă şi o chemare tainică a lui Dumnezeu pentru cei ce sunt contemporani cu zidirea unei biserici, un deosebit prilej de a deveni ctitori şi ziditori ai Casei lui Dumnezeu.

Doresc să-mi exprim mulțumirea față de toți credincioșii care au jertfit până acum pentru edificarea bisericii. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care s-au implicat conform posibilităților lor concrete, cu inima, cu forța fizică, cu rugăciunea, cu donațiile și ne vom bucura să ne fiți alături și în perioada următoare.

Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!

Cu dragoste frățească, respect, prețuire și alese mulțumiri,

Preot Mihail Bortă, paroh al bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon

tel. +373 68559904; E-mail: [email protected]

Adresa: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență,

intrarea prin poarta de pe str. Mitrop. Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *