Sâmbăta Învierii Dreptului Lazăr, anticiparea Învierii Domnului

Creștinii ortodocși vor sărbători mâine, 11 aprilie 2020, una dintre cele mai mari minuni ale Domnului: Învierea lui Lazăr, cel care era mort de patru zile.

Dincolo de comemorarea minunii relatate în Evanghelie, această sâmbătă are, în structura Triodului, o importanță aparte, marcând intrarea propriu-zisă în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. Învierea lui Lazăr este, atât după imnografi, cât și după exegeți, simbolul învierii viitoare a întregului neam omenesc, simbolul învierii de obște, o anticipare a bucuriei pe care o va aduce, peste o săptămână, Învierea lui Hristos – biruință asupra morții.

Slujbele la biserica în construcție a Sfântului drag nouă Ierarh Spiridon al Trimitundei se vor desfășura potrivit următorului program liturgic:

5.45 Utrenia; 7.00 Sfânta Liturghie; 9.00 Pomenirea celor răposați; 17.00 Slujba Privegherii pentru Duminica Floriilor (slujbe fără participarea credincioșilor).

Pe tot parcursul zilei, de la 9.00 la 17.00, Biserica va fi deschisă spre închinare (o persoană iese, alta intră) cu respectarea strictă a ordonanțelor emise de către Guvern și recomandările Ministerului Sănătății, în ceea ce privește igiena și sănătatea publică,

Vă rugăm să Vă alăturați nouă, sâmbătă începând cu ora 5.45 și 17.00, cu rugăciunea de acasă. Vom transmite în direct slujbele pe pagina bisericii, or, orice transmisie în direct trebuie să fie ca un dangăt de clopot care ne cheamă să înălțăm rugăciuni în biserica cea de acasă.

În continuare, puteți trimite pomelnic pentru a fi pomeniți la Sfânta Liturghie prin mesaj, pe contul de Facebook: https://www.facebook.com/mihail.borta sau pe mail, la adresa: [email protected].

În ajunul Sâmbetei Învierii Dreptului Lazăr să continuăm a spori în rugăciune, alături de crucea marii încercări actuale, să ne primenim duhovnicește. Cât de greu nu ar fi, cu rugăciuni rostite din adâncul sufletului vom trece peste toate încercările vieții…

Cu dragoste în Hristos Domnul,
Preot Mihail Bortă, paroh al bisericii în construcție Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *