Sărbătoarea Nașterii Domnului la Biserica în construcție Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din municipiul Chișinău (Spitalul de Urgență)

De sărbătoarea Nașterii Domnului, la Biserica în construcție Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din municipiul Chișinău (Spitalul de Urgență) a fost săvârșită la miezul nopții Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de către parohul acestui sfânt lăcaș, Protoiereul Mihail Bortă.

La slujbă au participat credincioși din capitală, dintre care mulți s-au mărturisit și s-au cuminecat cu Sfintele Taine.

După Rugăciunea Domnească Tatăl Nostru, corul Bisericii condus de presbitera Magdalena Bortă a pus la inima credincioșilor colinde strămoșești, dar și minunatele cântări ale prăznuirii prin care Hristos este numit Soarele vieții.

După slujbă, părintele Mihail i-a felicitat pe toți cei prezenți cu luminata sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Hristos, menționând că Nașterea Domnului este și bun prilej de înnoire duhovnicească, cu spor și sănătate pentru toți, cu propășire în viața sfintei Biserici și cu realizări  și fericire în viața fiecăruia dintre noi.

Amintim că, la data de 22 decembrie 2019, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte și Mitropolit Vladimir a sfințit Prestolul acestei noi Biserici, amplasată în curtea Spitalului de Urgență din Chișinău.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost pusă în vara anului 2017. Pe parcursul a doi ani, Cetatea Sfântului Spiridon situată pe teritoriul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău a crescut văzând cu ochii, iar pentru anul 2020 se propune finalizarea lucrărilor de construcție și amenajarea teritoriului adiacent.

Ardesa bisericii în construcție: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin poarta de pe str. Mitropolit Petru Movilă; tel. contact tel. +373 68559904.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *