✝ Duminica a XII-a după Pogorârea Duhului Sfânt (Tânărul cel bogat)

Pe scara desăvârşirii creştine nu pot urca cei care nu se leapădă de voia proprie şi de idolii patimilor. Printre aceştia se numără tânărul bogat din Evanghelie care, auzind că i se cere să-şi dea averea la săraci pentru a urma lui Hristos, s-a întors întristat la casa sa.

În Evanghelia de astăzi, îl vedem pe un tânăr bogat care Îl întreabă pe Iisus ce bine trebuie să facă pentru a moşteni viaţa veşnică.

Când Domnul îi spune să păzească poruncile dumnezeieşti, acesta Îi zice că le-a împlinit. Cu toate acestea, tânărul nu era mulţumit sufleteşte pentru că încă nu pornise pe calea spinoasă a desăvârşirii.

La întrebarea tânărului: „Ce îmi mai lipseşte?”, Domnul îi răspunde: „Dacă voieşti să fii desăvârşit, du-te, vinde averea ta, dă-o săracilor şi vei avea comoară în cer; după aceea, vino şi urmează Mie” (Mt. 19, 20-21).

De aici se vede clar că numai lepădându-te de lucrurile trecătoare, de patimi şi de grijile lumeşti şi urmându-L pe Hristos, poţi experimenta naşterea din nou, înnoirea vieţii sau desăvârşirea.

***

Biserica Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei – Programul Sfintelor Slujbe

👉 Slujba Privegherii cu Mărturisirea – sâmbătă, 3 septembrie – ora 16.00.

👉 Sfânta Liturghie cu Împărtăşania – duminică, 4 septembrie – ora 8.00 – Rugăciunile dimineții, Ceasurile III și VI, ora 8.45 – Sfânta Liturghie; Tedeum; 10.45 – Predică la Duminica a 12-a după Pogorârea Duhului Sfânt, (Tânărul cel bogat).

***

⛪  Adresa bisericii: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin portița de pe str. 31 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *