A apărut un volum despre minunile Sfântului Spiridon mărturisite de credincioşii bucureşteni

Sfinții săvârșesc minuni și în zilele noastre. Trebuie să ne străduim să le vedem. Astfel, la Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a apărut un volum cu mărturii ale credincioșilor bucureşteni despre minunile Sfântului Spiridon.

Lucrarea „Noi minuni ale Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei. Mărturii de la biserica Sfântul Spiridon – Nou din București” a fost editată sub coordonarea Pr. Ionuț-Gabriel Corduneanu (vicar administrativ patriarhal și preot coordonator al bisericii) și prin grija diaconului Vlăduț-Iulian Roșu, slujitor la această biserică.

„Inițiativa unei astfel de lucrări a început în anul 2017, când Preasfințitul Părinte Veniamin Goreanu, Episcopul Basarabiei de Sud – pe atunci preotul coordonator al Catedralei – a așezat lângă racla Sfântului un mesaj de încurajare a credincioșilor pentru a lăsa acolo mărturiile lor scrise despre minunile Sfântului Spiridon pe care le-au trăit. Atât la racla Sfântului, cât și la pangarul bisericii, s-au primit zeci de mărturii, încă din primele zile”, menţionează echipa editorială.

Volumul mai cuprinde şi Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon, precum și un scurt istoric al Catedralei, însoțit de câteva fotografii reprezentative recente.

Sursa: https://basilica.ro/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *