Hramul Bisericii Sfântul Spiridon al Trimitundei din Chișinău

Biserica în construcție Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei din municipiul Chișinău şi-a cinstit miercuri, 12/25 decembrie 2019, ocrotitorul spiritual. La ceas de aleasă sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Protoiereul Mihail Bortă, paroh al Bisericii, care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Numeroşi credincioşi au fost prezenţi la sărbătoarea Hramului Cetății duhovnicești din inima Chișinăului, închinată Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohial „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei”, condus de presbitera Magadalena Bortă.

În cuvântul rostit la finalul slujbei religioase, părintele-paroh a menționat următoarele:

„Pe Sfântul Spiridon îl cinstim ca pe un model de vieţuire creştină, ca pe un ocrotitor, sfătuitor şi ajutător. El este cunoscut credincioşilor ca un sfânt făcător de minuni, apărător al credinţei noastre apostolice într-o vreme de mari persecuţii împotriva Bisericii creştine. Iar cinstirea de astăzi este cu atât mai mare pentru că are loc în zi de praznic. Toţi avem pe pământ zile aniversare când sărbătorim naşterea sau numele, iată însă că ziua de cinstire a unui sfânt este ziua trecerii lui din viaţa aceasta, când se naşte pentru Împărăţia cerurilor, sau cum se mai spune foarte frumos, când are loc naşterea în ceruri. Aşadar, sărbătorim şi ne bucurăm împreună cu Sfântul Ierarh Spiridon în acest sfânt locaş aflat încă în construcție şi dorim ca această împreună bucurie să se prelungească şi în viaţa veşnică. Ne încurajează Sfântul şi ne îndeamnă să stăruim în rugăciune şi în fapta cea bună pentru că Dumnezeu ne este întotdeauna alături, aşa cum ne-a şi spus: «Iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului» (Matei 28, 20). Noi îl rugăm pe Sfântul Ierarh Spiridon să ne fie şi în continuare ajutător şi rugător înaintea Tronului ceresc şi să ne dea semn al iubirii sale prin răspunsurile la rugăciunile noastre”.

Amintim că, Duminică 22 decembrie 2019, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Părinte și Mitropolit Vladimir a sfințit Prestolul acestei noi Biserici.

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost pusă în vara anului 2017. Pe parcursul a doi ani, Cetatea Sfântului Spiridon situată pe teritoriul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău a crescut văzând cu ochii, iar pentru anul 2020 se propune finalizarea lucrărilor de construcție și amenajarea teritoriului adiacent.

Ardesa bisericii în construcție: Mun. Chișinău, str. Toma Ciorbă 1, Spitalul de Urgență, intrarea prin poarta de pe str. Mitropolit Petru Movilă; tel. contact tel. +373 68559904.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *